Levensdossier: Vastleggen en bijhouden wat er ├ęcht toe doet

MKB & Technofonds Flevoland - logo lifecourse.png

Amsterdam – Wie wel eens bij een notaris is geweest voor het laten maken van een testament weet dat dit over het algemeen geen feestje is… Met een vreemde praten over sombere dingen die later kunnen gebeuren. Of waarvan jij juist wilt dat ze niet gebeuren. Bijvoorbeeld omdat je liever zelf ‘in control’ bent dan dat jij de mensen die zuinig op je zijn opzadelt met moeilijke keuzes.

Het vastleggen van een testament is naast ‘niet zo leuk’ ook best prijzig. Je betaalt al snel meer dan € 250,- voor het maken van een lastig leesbaar document, dat waarschijnlijk over een half jaar al niet meer actueel is. Die kosten zijn overigens heel begrijpelijk als je bedenkt wat een notaris allemaal moet weten en doen om ervoor te zorgen dat het testament solide is en voldoet aan de wet en regelgeving die hiervoor in ‘vroegere tijden’ is bedacht.

Tijden veranderen: Mét bucketlist!
Zo’n traditioneel testament gaat vooral over wat je hebt. En zeg nu zelf; Zit jij écht te wachten op die oude kast of Friese staartklok van tante Aleid? Maak jij je nu al druk over de erfenis waar je waarschijnlijk nooit écht gelukkig van gaat worden? Voor steeds meer mensen gaat het niet meer zozeer om wat je hebt, maar om wie je bent en waar je voor staat. Of stond…

Jouw belangrijkste momenten, mooi of vervelend. De levensdoelen op je bucketlist, de gebeurtenissen en quotes die je inspireren en de muziek die jou iedere keer weer kippenvel geeft. Dát zijn de dingen die er écht toe doen. De dingen die jou maken wie je bent en aangeven waar je voor staat. Helaas is voor die dingen geen ruimte in een traditioneel en statisch testament.

Één handige plek, met een app altijd veilig bereikbaar als het nodig is
Hoe handig zou het zijn als er één plek zou zijn met de informatie die jij en de mensen die zuinig op je zijn willen weten en de gegevens waarvan jij vindt dat ze die moeten weten. Een plek die je tijdens je leven vooral zélf gebruikt voor inspiratie en jezelf extra bewust te zijn van de kansen die je hebt. Zolang je nog vol op in het leven staat. Niet alleen voor later, maar juist voor nu!

Met een app zelf vastleggen en bijhouden. Jouw leven lang
Met een slimme en overzichtelijke app kun je via jouw PC, tablet of je smartphone altijd je Levensdossier bijwerken. Waar je ook bent.

En wanneer jou plotseling wat overkomt? Dan kunnen de door jou aangewezen trustees (vertrouwenspersonen) snel en makkelijk beschikken over de gegevens die voor jou belangrijk zijn.

Mét of zonder notaris? Dat bepaal je zelf

Door de veranderingen bij overheden en bedrijven vertrouwen steeds meer op zichzelf en de mensen die oprecht zuinig op hen zijn. Dat is een mooie ontwikkeling. Of je jouw Levensdossier samen met jouw naasten beheert of vanaf slechts € 35,- laat legaliseren bij een notaris. Dat bepaal je helemaal zelf. De notaris helpt je in ieder geval graag om te kijken of jij alles ook voor de wet goed geregeld hebt.

Mensen die zich bewust zijn van de beperkte tijd die we hier nu hebben zijn vast blij met dit nieuwe, wél leuke testament. Kijk maar eens op Levensdossier.nl en probeer het zelf!

“Hiermee maken jullie het vastleggen voor later tot iets cools, iets wat je zo snel mogelijk ook zelf geregeld wilt hebben!” verteld Laura, gebruiker van de app.

Zelf goed geregeld voor maar € 12,- per jaar

Geïnteresseerden kunnen hun eigen Levensdossier voor € 12,- per jaar vastleggen en bijhouden. Ook kunnen zij ervoor kiezen het eerst drie maanden gratis uit te proberen, zonder verplichtingen. Dat is véél laagdrempeliger én goedkoper dan het vastleggen en bijhouden van een traditioneel testament. Bij beëindiging van het abonnement heb je als gebruiker nog drie maanden de tijd om het opgebouwde dossier veilig te downloaden als PDF document, zonder kosten en verplichtingen. Meer info: www.levensdossier.nl

Printversie
Lettergrootte Groter Kleiner