Brain fitness tools zullen de gezondheidszorgkosten verlagen

Train uw brein fit met Dezzel Media

Almere,  23 september 2013

Hoe is het met uw brain fitness ? Van de wereldpopulatie heeft namelijk 25% enige vorm van problemen met de gezondheid van het brein of een mentale ziekte (dementie, Alzheimer, adhd, stress). Onze maatschappij heeft steeds meer te kampen met een vergrijzende populatie en daaraan gerelateerde stijgende kosten van de gezondheidszorg.  

Dezzel Media is een e-mental health company  en haakt hierop in met haar producten. Het zijn producten die erop gericht zijn het brein van mensen fit te houden of te trainen. Eén van deze producten is www.braingymmer.com. Braingymmer is gebaseerd op ‘serious games’. Dit product helpt  gebruikers bij het verbeteren van hun brain fitness, waardoor mensen beter gaan functioneren en tot op hogere leeftijd kunnen blijven presteren. 

De neurowetenschappelijke basis van Braingymmer is de recente ontdekking van ‘neuroplasticiteit’, ofwel: je brein is als een spier, die door training beter kan worden.  Braingymmer biedt online games, tests en coaching en helpt gebruikers om hun belangrijkste cognitieve gebieden door training te verbeteren. Deze cognitieve functies,  het  geheugen, de concentratie, visuele waarneming, logisch denken en  denksnelheid,  verminderen namelijk al vanaf ons 30e levensjaar. Door te trainen op het online training platform worden gebruikers productiever, meer ontspannen en gelukkiger.  BrainGymmer heeft momenteel 95.000 gebruikers.

U kunt Braingymmer eerst gratis uitproberen, met een beperkte functionaliteit. Als het bevalt kan upgrading plaatsvinden. Het lidmaatschap is naar keuze voor een maand, een kwartaal, een jaar of life time. Tijdens het lidmaatschap ontvangt de gebruiker telkens nieuwe ‘content’ in de vorm van nieuwe games en tests etc.

Met hulp van investeerder Technofonds Flevoland zal Dezzel Media hierna een volledige suite  aan online brain fitness producten kunnen ontwikkelen, zoals gerichte online producten voor stress reductie, burn-out, adhd, dementie en alzheimer.

Technofonds Flevoland uit Lelystad wordt  onder andere ondersteund met EU-geld en stimuleert werkgelegenheid en innovatie in Flevoland door het verstrekken van risicodragend kapitaal aan veel­belovende startende- en doorstartende onder­nemingen in deze regio. Technofonds richt zich primair op technostarters en bedrijven die zich bezighouden met innovatieve processen, producten of technieken”.

Rene Krijger, fondsmanager van Technofonds: "Ik denk dat binnen vijf jaar doktoren braintraining zullen voorschrijven aan hun patiënten om mentale problemen op te lossen. Ook verwacht ik dat verzekeraars braintraining tools zullen gaan aanbieden aan hun klanten. Daarnaast is er nog de individuele behoefte van ouderen om met een goed getraind brein, beter en langer te functioneren in de maatschappij. Braingymmer, maar ook de nog te ontwikkelen producten van Dezzel Media, zullen daarom gaan voorzien in een behoefte”.

 

Printversie
Lettergrootte Groter Kleiner