Custom-made telefoonabonnement verovert Nederland

MKB & Technofonds Flevoland - logo-openmobile

 

NIEUWE TELECOMPROVIDER OPENMOBILE


Custom-made telefoonabonnement verovert Nederland

 

Almere, juli 2015 – Mede door de samenwerking met Technofonds Flevoland is OpenMobile, de nieuwe telecomprovider van Nederland, gestart. OpenMobile onderscheidt zich door de innovatieve wijze waarop men zelf zijn gebruiksomgeving kan instellen, zoals internet- en social media gebruik. Het custom-made abonnement is interessant voor iedereen, maar des te meer voor bepaalde gebruikersgroepen die specifieke instellingen vereisen, zoals gezinnen of werknemers. OpenMobile werkt op iedere telefoon, computer en tablet en valt op door de techniek en functionaliteiten die beheerd worden binnen de eigen infrastructuur.

Geen WhatsApp en werkmail na 22:00 uur, huiswerk vóór Instagram, en na 21:00 uur niet meer op YouTube. Soms is het wenselijk om - voor jezelf en voor het gezin - bepaalde rustmomenten in te bouwen als het aankomt op de mobiele telefoon.

Onderscheidend in infrastructuur

OpenMobile onderscheidt zich doordat alle techniek wordt beheerd in de eigen infrastructuur. Men stopt de simkaart in de telefoon of tablet en verder hoeft er niets geïnstalleerd of bijgehouden te worden. Via ‘Mijn OpenMobile’ kunnen instellingen worden gemaakt die betrekking hebben op alle, of specifieke simkaarten. Hierbij is er geen toegang tot de telefoon of tablet nodig om een en ander te activeren.

Veilig en ontspannen omgaan met mobiel
De telecomprovider biedt verschillende tools waarmee men velerlei gebruiksinstellingen kan beheren. Denk aan het activeren van tijdgestuurde regels. Deze zijn niet alleen prettig voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo is het mogelijk om WhatsApp (bijvoorbeeld na 22:00) uit te schakelen, zonder een extra benodigde handeling. In de ochtend wordt deze zelf weer actief en komen alle berichten binnen. Ditzelfde geldt voor sitebeheer. Soms is het niet wenselijk dat kinderen bepaalde websites tegenkomen tijdens het surfen op internet. Denk hierbij aan 18+ websites en websites waar veel geweld op staat. Per gebruiker kunnen de categorieën worden afgeschermd en alle tools worden aan- of uitgezet. De instellingen zijn ook mogelijk voor andere social mediakanalen, apps en toepassingen. Maar OpenMobile biedt meer vooruitstrevende functionaliteiten om het gebruiksgemak te vergroten, kosten te besparen en veiligheid te waarborgen.

Verstandig dataverbruik

Zo is het via de tool ‘Netwerkcentrum’ mogelijk om de snelheid van het netwerk in te stellen, aangezien sommige gebruikers of apparaten niet altijd de volledige snelheid van het netwerk nodig hebben. OpenMobile biedt de mogelijkheid om de ene gebruiker wel de volledige snelheid tot zijn of haar beschikking te stellen en bijvoorbeeld de iPad, waar alleen spelletjes op gespeeld worden, deze niet toe te kennen. Ditzelfde geldt voor instellingen met betrekking tot datagebruik in het buitenland. De tool ‘Verbruik’ geeft een gedetailleerd inzicht; niet alleen voor gesprekken en sms-berichten, maar ook voor datagebruik.

Bundel mét antivirus
Het internet speelt een steeds grotere rol in mobiele telefonie. Helaas is niet alles betrouwbaar. Openmobile stelt daarom een uitgebreide antivirus tool ter beschikking. Bij activering van deze tool  wordt alle data gecontroleerd op virussen en kwaadaardige software.

Labs: innovatie in functionaliteit
Om vooruit te blijven kijken werkt Openmobile achter de schermen voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten. Voordat deze worden uitgebracht is het voor gebruikers mogelijk om de functionaliteiten zelf te testen, middels het activeren van zogeheten ‘Lab’ tools waarin om feedback wordt gevraagd.

OpenMobile is verkrijgbaar via www.openmobile.nl en maakt gebruik van het T-Mobile netwerk met ElephantTalkals mobile virtual network enabler (MVNE).

Over OpenMobile
OpenMobile is de nieuwe telecomprovider van Nederland, opgericht in 2014 door Erwin van den Bovenkamp en ontstaan vanuit de eigen beleving dat duidelijkheid omtrent social media- en internetgebruik een positieve invloed heeft op het hele gezin. De kracht van OpenMobile is dat de gebruiker voor zichzelf én voor medegebruikers van het abonnement, kan bepalen naar welke internetsites en social media er gekeken wordt, door wie en wanneer. Regel alles online; veilig, makkelijk en snel. Uiteraard kun je bij OpenMobile ook bellen, chatten, appen, surfen en berichten versturen, foto’s en video’s bekijken en muziek luisteren.  Voor meer informatie kijk op www.openmobile.nl

Over Technofonds Flevoland

Technofonds Flevoland is een regionale investeringsmaatschappij voor de gelijknamige provincie. Dit fonds wordt onder andere ondersteund met EU-middelen en heeft als doel de werkgelegenheid en innovatie in Flevoland te stimuleren. Technofonds verstrekt daarom risicodragend kapitaal aan veel­belovende startende en doorstartende innovatieve onder­nemingen in de regio. Directeur René Krijger is van mening dat het unieke concept van Open Mobile tegemoet zal komen aan de wens van veel gebruikers om de toegang van mobiele apps te reguleren en te beveiligen.

WWW.OPENMOBILE.NL

 

 

Lettergrootte Groter Kleiner