MKB & Technofonds financieringspartner Kenniscentrum bedrijfsfinanciering Almere

Op maandag 9 februari, werd op het Ondernemersplein Almere het Kenniscentrum bedrijfsfinanciering (KCBF) geopend door Mark Pol, wethouder Economische Ontwikkeling. Het KCBF, een initiatief van de gemeente Almere en de Kamer van Koophandel, is in het leven geroepen om de Almeerse MKB-ondernemer op weg te helpen bij hun oriëntatie op bedrijfsfinancieringsmogelijkheden. Wethouder Mark Pol, Economische Ontwikkeling: “Ondernemers lopen geregeld tegen bedrijfsfinancieringsvragen aan. Om deze ondernemers zo goed op weg te helpen, hebben wij met de KvK en een aantal financierende organisaties de handen ineengeslagen. Dit centrum is hiervan het resultaat.”

De ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsfinanciering gaan snel. Er komen steeds meer lokale, regionale, nationale en internationale financieringsmogelijkheden voor ondernemers. Met als gevolg dat het voor een grote groep ondernemers lastiger wordt om in te schatten welke mogelijkheid het beste bij hem of haar past. Veel informatie wordt via diverse websites aangeboden, waardoor ondernemers veelal door “de bomen het bos niet meer zien” met betrekking tot hun oriëntatie op bedrijfsfinancieringsmogelijkheden.

 De gemeente Almere en de Kamer van Koophandel hebben in aanwezigheid van samenwerkende financieringsorganisaties het KCBF op het Ondernemersplein afgelopen maandag geopend. Het KCBF wordt de fysieke ontmoetingsplaats op het Ondernemersplein waar Almeerse mkb ondernemers zich kunnen laten informeren over bedrijfsfinancieringsmogelijkheden die aansluiten bij hun business case. Wethouder Pol: Met dit centrum verbreden we ons Excellent Gastheerschap. We optimaliseren onze dienstverlening richting ondernemers, daar waar zij behoefte aan hebben. Vanaf nu kunnen zij – heel laagdrempelig – bij dit centrum terecht met al hun financieringsvragen; via de website, per telefoon of gewoon op het Ondernemersplein. Hier worden ze wegwijs gemaakt in het financieringslandschap, de verschillende mogelijkheden die er zijn en eventueel doorverwezen naar het juiste loket.”

Organisaties die samenwerken met het KCBF zijn: Rabobank Almere, ABN AMRO, ING, Zelfstandigenloket, MKBDoorstart, Qredits, Provincie Flevoland, MKB-& Technofonds Flevoland, EDBA, en OMFL. 

Printversie
Lettergrootte Groter Kleiner