Makkelijk toegang tot alle parlementaire informatie

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om Haagse Feiten de tool te laten worden die jou echt helpt met je werk. Haagse Feiten wordt steeds beter, completer, betrouwbaarder en is bovendien ook erg prettig in gebruik.

We zijn druk bezig met nieuwe functies die de applicatie nog completer en handiger maken. De laatste loodjes worden nog weggewerkt, maar we willen toch nu al de eerste gebruikers op Haagse Feiten uitnodigen. Als eerste zullen de mensen die zich via de voorregistratie hebben aangemeld een uitnodiging krijgen.

De release van aanstaande donderdag 17 maart, is een bèta-release. Er zit al heel veel in en we zijn extra benieuwd naar jouw eerste feedback. In de komende twee tot drie weken zullen er nog mooie en handige nieuwe functies bijkomen en gaan we ook de databronnen verregaand integreren. We beloven je dat dit zeker de moeite waard zal zijn!


Wat kun je allemaal verwachten?
Een klein tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten. Zoals je inmiddels weet vormen vier schermen (Dashboard, Archief, Agenda en Spelers) de basis van onze dienst. Deze zijn zo goed als af en operationeel.

1. Dashboard
Door het krachtige en gepersonaliseerde Dashboard krijg je een compleet en actueel overzicht van alle voor jou relevante stukken, handelingen en nieuws rondom politiek Den Haag. Het Dashboard is vooral bedoeld voor monitoring. Door middel van een krachtig zoeksysteem kun je, je eigen informatie samenstellen waarna het Dashboard alle laatste ontwikkelingen automatisch in kaart brengt. Voeg een zoekopdracht toe aan je eigen Dashboard en je krijgt automatisch updates. Op de hoogte blijven van de belangrijkste ontwikkelingen in Den Haag wordt nu steeds makkelijker met Haagse Feiten.


2. Archief
Zoek in ons digitaal Archief dat 20 jaar terug gaat. Hiermee is het het grootste samengestelde politieke archief van Nederland dat ook nog eens continue wordt geactualiseerd met de nieuwste publicaties. Wanneer we live gaan zullen er ruim 1.000.000 parlementaire stukken en nieuws volledig doorzoekbaar gemaakt worden. Ga tot 1995 terug om de parlementaire stukken van langlopende dossiers terug te halen waarvan je de details en samenhang nog eens wilt inzien.


3. Agenda
In de Agenda worden alle vergaderingen en activiteiten vanuit de Kamer weergegeven. Gebruik de Agenda om te zien wanneer voor jou belangrijke vergaderingen zijn en zie ook duidelijk wanneer vergaderingen zijn veranderd. Hierdoor loop je nooit meer een belangrijke vergadering mis!


4. Spelers
Krijg snel inzicht in de stukken van alle spelers in de Haagse politiek met de Spelerspagina. Welke Kamervragen hebben zij gesteld en welke moties en amendementen hebben ze ingediend? Waarover wordt er getwitterd? Met wie werken ze samen? Op welke dossiers zitten ze? Haagse Feiten biedt een compleet overzicht van alle activiteiten rondom Kamerleden en hun portefeuilles.Feedback
We hebben in de afgelopen weken veel feedback gehad over dat iedereen vol spanning zit te wachten op Haagse Feiten. In de komende weken zullen we nog de feedback van de eerste gebruikers verwerken en onze eigen laatste puntjes op de i zetten. Daarna krijgt iedereen die zich bij ons registreert de eerste twee weken onbeperkte toegang tot alle data en functionaliteit.

 

Wil je graag op de hoogte willen blijven van het reilen en zeilen van de Haagse politiek ? Aanmelden kan hier.

 

Haagse Feiten is een onderdeel van Political Inzights B.V.
Political Inzights B.V. | P.J. Oudweg 4 | 1314 CH Almere

 
 
Printversie
Lettergrootte Groter Kleiner