Samenwerking Zoom Media en Haagse Feiten maakt realtime monitoren van debatten mogelijk

MKB & Technofonds Flevoland - haagse feiten live.png

Met een schuin oog en half oor een Haags debat volgen, omdat je niets wilt missen. Dat kost vaak zeeën van tijd. Maar vanaf nu hoeft dat niet meer. Zoom Media en Haagse Feiten gaan samenwerken waardoor alle debatten in Den Haag voortaan realtime worden gemonitord. Gebruikers ontvangen een automatische melding als hun onderwerp wordt besproken en kunnen nog tijdens het debat navigeren naar eerdere onderwerpen.

 

Zoom Media gebruikt daarvoor de eigen – speech to text – spraakherkenningssoftware. Die monitort alle uitzendingen van plenaire en commissievergaderingen en zet de spraak om in tekst. Volautomatisch. De tekst gecombineerd met beeld en geluid zijn dan direct beschikbaar in Haagse Feiten, dé toegangspoort waarachter alle beschikbare parlementaire informatie eenvoudig en snel terug te vinden is. Dat gebeurt op het bestaande dashboard van Haagse Feiten dat alle parlementaire documenten, social mediaberichten en nieuwsberichten rond het parlement toont wanneer ze verschijnen.

Politieke monitor
Door de toevoeging van real-time debatten en commissievergaderingen is Haagse Feiten de meest complete en meest up-to-date politieke monitor van Nederland. Haagse Feiten heeft als doel om het Binnenhof van minuut tot minuut volledig te ontsluiten en inzicht te geven in spelers en processen. Zoom Media draagt door het beschikbaar stellen van de speech to text oplossing bij aan de politieke monitor.

Automatische meldingen
Je hoeft nu niet meer te wachten op verslagen van vergaderingen. Alle plenaire commissievergaderingen en debatten in Den Haag zijn doorzoekbaar op gesproken tekst terwijl ze nog aan de gang zijn en je kunt snel navigeren naar jouw onderwerpen binnen de vergadering. Wil je beeld en geluid? Dan klik je gewoon op het fragment en dat wordt dan direct voor je afgespeeld. Daarnaast heeft de gebruiker de optie om automatisch meldingen te laten versturen wanneer er relevante onderwerpen worden genoemd. De vernieuwde politieke monitor is een tijdsbesparing voor iedereen die politieke debatten volgt.

Haagse Feiten
Haagse Feiten is een digitale dienst die toegang biedt tot parlementaire informatie. Dat gebeurt door openbare bronnen zoals eerstekamer.nl, tweedekamer.nl, officielebekendmakingen.nl, rijksoverheid.nl, social media-kanalen en nieuws op een slimme manier aan elkaar te koppelen. Zo krijg je razendsnel antwoord op kwalitatieve en kwantitatieve vragen over dossiers, personen en partijen die in de Kamer actief zijn.
Voor meer informatie: Jeffrey Blom, jeffrey.blom@haagsefeiten.nl, 06-402 698 42

Zoom Media
Zoom Media specialiseert zich in het doorzoekbaar maken van audiovisuele content. Op basis van de nieuwste algoritmes ontwikkelen we speech to text software waarin we spraak automatisch omzetten naar tekst. We geloven in de kracht van feedback en daarom integreren we feedback (door mensen) in al onze processen. Zo kunnen we de ‘software’ namen van politici aanleren, fouten verbeteren en straattaal leren herkennen. Voor meer informatie: Ronja Slierendrecht, ronja@zoom-media.nl, 06-12 66 3156

 Bron: Haagsefeiten.nl

Lettergrootte Groter Kleiner