De 34 bedrijven in de portefeuille zorgen voor 300 directe arbeidsplaatsen in de regio

Tijdens de vanmiddag gehouden bijeenkomst in het sfeervol verbouwde Flevonice liet MKB & Technofonds Flevoland zien wat deze investeringsfondsen betekenen voor de Flevolandse economie. De 34 bedrijven in portefeuille zorgen namelijk samen voor 300 directe arbeidsplaatsen in deze regio. De gemiddelde groei van de vijf best presterende bedrijven over de laatste drie jaren is niet minder dan 28% per jaar.

“Natuurlijk gaat het in deze tijd van economische crisis niet allemaal van een leien dakje” zegt René Krijger, algemeen directeur. “De fondsen hebben namelijk ook elk jaar te maken met faillissementen en dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat alleen in startende innovatieve bedrijven wordt geïnvesteerd”. “Maar”, zo vertelt René trots, “de fondsen doen goed werk voor deze regio. Partijen hebben vertrouwen in ons, want in 2016 staat weer een uitbreiding van fondskapitaal en van fondsbeheer op de rol”.

Genodigden van MKB & Technofonds werden deze middag eerst getrakteerd op een rondje driftkarten. Dit electrisch karten op een borstelbaan vraagt van de coureur meer van zijn techniek  dan op een traditionele kartbaan. Tijdens het karten werd er een demonstratie gegeven van de hoge kwaliteit en de vele mogelijkheden van de SIPP hoofdtelefoon van het Almeerse bedrijf Audivers. De snelste rijders van het karten namen het later deze middag op tegen niemand minder dan Tim Coronel. Tim Coronel gaf deze middag nog een boeiende presentatie over inspirerend ondernemerschap, gestaafd met zijn ervaringen uit de Dakarraces. Durf en risico zijn bij beide onvermijdelijke elementen.

Gert Bulthuis, directeur participaties bij de fondsen legt uit dat deze middag bedoeld was om de stakeholders, relaties en de verschillende portfolio bedrijven met elkaar kennis te laten maken én van elkaar te leren – synergetisch netwerken. “We hebben directeur Louis van Kinsbergen van Dezzel Media BV bereid gevonden een presentatie te geven over ‘De kracht van online marketing’, waarbij Louis het publiek gelijk meenam in een training voor de hersenen met zijn product ‘BrainGymmer’. En dat is echt niet alleen voor de ouderen onder ons interessant!”.  Onze relaties konden zich verder verdiepen in  productpresentaties van o.a. LifeCourse die zich bezig houdt met het digitaal vastleggen van informatie voor nu én later met haar product Online Levensdossier. Onze deelneming Inzights gaf alvast een preview van haar nieuwste product: “Haagse Feiten” die digitale toegang geeft tot allerlei parlementaire informatie.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd de succesvolle middag afgesloten, waarbij de voorzitter van de Raad van Commissarissen van de fondsen de heer Harry Dijksma, zich liet ontvallen grote waardering te hebben voor het kleine team van vier personen die de fondsenportefeuille beheert en ook nog eens zo’n 70 nieuwe aanvragen per jaar beoordeelt.

Wilt u een innovatief bedrijf starten en bent u nog op zoek naar financiering tot maximaal € 500.000?

www.technofonds-flevoland.nl voor alle ins en outs. 

Printversie
Lettergrootte Groter Kleiner